zondag 27 juli 2014

Recept; Enfes Şekerpare

Een erg lekker recept, het wordt veel gegeten als toetje en tijdens het suikerfeest.

Dit recept is voor 8-10 porties

Benodigdheden:
250gr ongezouten boter
2 glazen griesmeel
2 eieren, 1 dooier hou je apart om de koekjes mee in te smeren.
halve theelepel zout
halve theelepel bakpoeder
1,5 turks theeglas poedersuiker
1 zakje vanille
3 glazen bloem

Voor de siroop:
3 kopjes kristalsuiker
3 kopjes water
citroen sap van een kwart citroen

Bereiding:
Maak eerst de siroop. Om dit te doen doe je de suiker, citroensap en het water in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het voor ongeveer 6-8 minuten koken. Haal het pannetje nu van het vuur en laat de siroop afkoelen.

Nu gaan we het deeg maken, hiervoor heb je een grote kom nodig.
Voeg alle ingrediënten in een grote kom, en kneed alles goed door elkaar. Wanneer het deeg 1 grote bol is geworden en niet meer aan je vingers plakt is hij goed.

Vet een grote bakplaat in zodat de koekjes niet vast aan de bodem kunnen gaan zitten.
Nu het deeg goed is neem je een stuk deeg zo groot al een walnoot, maak hier een ovale vorm van. En leg deze op de plaat, doe dit totdat het deeg op is. Wanneer het deeg op is, maak je met een vork er lijnen in en besmeer je de koekjes met het eigeel wat je apart hebt gehouden.

Verwarm de oven voor op 180 graden, wanneer de oven op temperatuur is kun je de koekjes in de oven plaatsen, ze zijn klaar wanneer ze goudbruin zijn.
Haal ze vervolgens uit de oven en giet geleidelijk aan de siroop erover heen, het is verstandig dit beetje bij beetje te doen zodat de koekjes de siroop goed kunnen opnemen.
Nu zijn de koekjes klaar om geserveerd te worden.


Eet smakelijk! Afiyet Olsun!

Geen opmerkingen: