Een goed gevulde en lekkere soep, erg makkelijk te maken. Deze soep kan ook alleen als hoofdgerecht gegeten worden met brood.
Dit recept is voor 4 personen.
Benodigdheden;
1 eetlepel margarine
1 beker rode linzen
1 halve ui
2 tenen knoflook
1 eetlepel meel
1 beker water
3 bekers water
1 lepel rode peper puree
In een aparte pan;
1 eetlepel margarine
1 theelepel munt
2 theelepels zout
Bereiding;
Doe 1 eetlepel margarine in een pan en laat dit smelten. Laat de linzen zeven terwijl je het met water schoon spoelt. Als het water bij de linzen een beetje is opgedroogd, doe je ze in de pan en laat je ze braden. Snijd de ui in kleine stukjes en doe deze in de pan. Rasp de knoflook fijn en voeg deze ook in de pan. Roer het mengsel voor 5 minuten goed door. Voeg het meel in de pan en roer dit even door. Giet daarna water in de pan en roer dit goed door voor een paar minuten. Wacht tot de soep gaat koken en zet dan het vuurpitje laag en laat de soep hier 45 minuten op staan, controleer tussen door of het mengsel aan de bodem gaat plakken. Nu de soep bijna klaar is voeg je een lepel rode peper puree toe, zo krijgt de soep een wat rood/oranje kleur.
Pak dan een steelpan en doe daar 1 eetlepel magazine in. Laat de margarine smelten, doe de rode peper, munt, en zout erbij en roer dit goed door.
Als dit mengsel klaar is giet je dit over de soep heen, roer dit ook een beetje door.
De soep ik nu klaar om gegeten te worden.
Eet smakelijk! Afiyet olsun!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten