maandag 24 maart 2014

Recept; Perzik flapjes

Een erg lekker en snel gemaakt gerecht, mocht je onverwachts bezoek krijgen zijn deze perzikflapjes snel gemaakt.

Dit recept is voor 10 flapjes.

Bereidingstijd; 10 minuten
Tijd in de oven; 30 minuten

Benodigdheden;
1 blik perziken
1 eetlepel suiker
5 vellen bladerdeeg
Sap van de perziken
Kaneelsuiker

Bereiding;
Snij de perziken in kleine stukjes en doe deze in een kom, voeg hier 1 eetlepel suiker aantoe en roer het geheel goed door elkaar.

Nu snijden we de bladerdeeg vellen door de helft.
Pak een half vel bladerdeeg en leg tot de helft de perziken, vouw nu de bladerdeeg dicht en duw de randen aan met een vork, herhaal dit bij alle bladerdeeg vellen.

Nu ze allemaal klaar zijn smeer je de bovenkant in met het siroop van de perziken, wanneer de bovenkant nat is van de siroop strooi je er wat kaneelsuiker overheen.
Verwarm de oven voor op 200 graden, plaats de bladerdeeg hapjes in het midden van de oven voor 30 minuten, controleer tussendoor dat de bovenkant niet zwart wordt, mocht de bovenkant goudbruin zijn mogen de perzikflapjes eruit.

De perzikflapjes zijn koud en warm erg lekker om te eten.

Eet smakelijk! Afiyet Olsun!

Geen opmerkingen: