zaterdag 22 maart 2014

Recept; Wentelteefjes

Origineel een ontbijtgerecht, maar ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs.

Dit gerecht is voor 2 personen.

Benodigdheden;
4 sneetjes witbrood
2 eieren
150 ml melk
suiker naar eigen smaak
kaneel naar eigen smaak

Boter voor in de pan.

Bereiding;
Schenk de melk in een diep bord, breek de 2 eiren in de melk en doe hier de suiker en het kaneel bij.
Kluts alles goed door elkaar met een vorm.
Zet een koekenpan op het fornuis, doe hier boter in en laat de boter smelten.
Terwijl de boter aan het smelten is leg je de eerste boterham in het beslag. Tel tot 20 en draai hem om, tel weer tot 20 en leg hem daarna in de pan met de gesmolten boter, draai het wentelteefje om en bak hem aan beide kanten, zo krijg je ook een krokant laagje. Als beide kanten bruin gekleurd zijn, is het wentelteefje klaar. Doe dit bij alle boterhammen.
Het lekkerste is om de wentelteefjes warm op te eten. Zorg wel dat er voldoende boter in de pan zit om het wentelteefje te bakken.
Haal het wentelteefje uit de pan als hij klaar is, leg hem op een bord. Het is erg lekker om er nog kaneel suiker overheen te strooien.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: