Een makkelijk en lekker bijgerecht, rijst met kikkererwten. Erg lekker om samen met köfte te eten.
Dit recept is voor 2-3 personen.
Bereidingstijd; 30 minuten
Benodigdheden;
1 beker Jasmijnrijst
3 lepels kikkererwten
2 glazen water
1 eetlepel suiker
1 koffielepel citroensap
3 eetlepels zonnebloemolie
2 thee lepels zout
50 gram roomboter
Bereiding;
Was de rijst in een zeef en laat het even uitlekken. Zet een pan op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in, voeg vervolgens de rijst toe aan de pan. Roer het geheel goed door voor 2 a 3 minuten. Voeg de roomboter toe en roer alles door elkaar tot dat de boter gesmolten is. Voeg het zout en citroensap toe en roer vervolgens weer alles goed door elkaar heen. Nu voeg je de suiker toe en blijf je net zo lang roeren zodat de suiker gesmolten is. Voeg de kikkererwten toe en voeg het water toe, roer alles weer door elkaar.
Zet een deksel op de pan en de vuurpit op een lage stand. Laat het geheel staan tot het water verdampt is.
Eet smakelijk! Afiyet olsun!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten