vrijdag 28 februari 2014

Recept; Revani (griesmeelcake met siroop)

Na een paar keer deze cake gegeten te hebben wilde ik het zelf ook een keer maken. Een erg lekkere en hele zoete cake.
Dit recept is voor ongeveer 28 stukjes

Bereidingstijd; 20 minuten, 45 minuten in de oven

Benodigdheden;
4 eieren
1 glas suiker
1 glas yoghurt
1 glas fijne griesmeel
1 glas zonnebloem olie
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder

Benodigdheden siroop;
1 glas suiker
1 glas water
1/2 citroen

Glas= 225 ml (Hollandse theeglas met oortje)

Bereiding;
Klop de eieren samen met de suiker. Voeg de olie en yoghurt toe en klopt dit geheel goed door elkaar. Voeg dan de griesmeel, bloem en bakpoeder toe. Mix het geheel goed door elkaar zodat er geen brokjes meer in het beslag zit.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Vet nu een taartvorm in en schenk het beslag geleidelijk in de vorm.
Zet vervolgens de cake in de oven voor ongeveer 45 minuten.

Nu gaan we verder met de siroop.
Breng 1 glas water met 1 glas suiker en wat citroensap aan de kook. laat dit borrelen tot je merkt dat de siroop iets dikker wordt. Zet nu het fornuis uit en laat de siroop afkoelen.
Nu de siroop is afgekoeld kan de cake ook uit de oven. Snij de cake in stukken, ik haalde er 28 stukken uit. Voeg vervolgens de siroop rustig over de cake (niet alles in een keer), zorg dat de siroop goed in de cake kan intrekken.

Je kunt de cake nog versieren met wat nootjes of kokos schaafsel.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: