zondag 16 februari 2014

Recept; Sulu Köfte (Gehakt met bulgur in een tomatensausje)

Deze avond maaltijd is een erg lekker en makkelijk gerecht, u dient er wel even de tijd voor te nemen, het gerecht moet namelijk een tijdje opstaan.
Dit recept is voor 3 - 4 personen.

Benodigdheden:
150 gram gehakt
1 ui
half turks theeglas fijne bulgur
1 eetlepel tomatenpuree
1 koffielepel peperpuree
zout, peper, munt, paprikapoeder
3 Aardappelen
2 grote eetlepels kikkererwten.

Bereiding:
Snij de ui fijn. Meng in een kom het gehakt met de bulgur, de helft van de fijn gesneden ui, zout, peper en paprikapoeder. Kneed het even goed door tot het een geheel wordt en maak er volgens kleine balletjes van. Fruik in een hoge pan in wat olie de andere helft van de ui glazig. Voeg daarna de tomatenpuree, peperpuree zout en wat munt doe en bak dit even mee.
Schil de aardappelen en snij deze in kleine blokjes.

Doe nu koken water in de pan tot alles ruim onderstaat, laat de gehaktballetjes voorzichtig met een lepel in de pan glijden. Voeg de geschilde aardappel blokjes en kikkererwten toe. Laat het geheel aan de kook komen en zet het vuur laag. Laat het nu voor 45 minuten doorsudderen. Controleer ad en toe of er nog genoeg water in de pan zit, mocht dit te weinig zijn voeg een kleine hoeveelheid water toe.

Dit gerecht is erg lekker met Pilav (turkse rijst), en met dikke yoghurt.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: