vrijdag 21 februari 2014

Recept; Peynirli gözleme (Turkse pannenkoekjes gevuld met kaas)

Een erg lekker gerecht, wat je veel in Turkije op straat kan kopen. Het is erg lekker met een kopje thee.
Het is geen gerecht dat je even snel kan maken, het kost erg veel tijd.
Dit gerecht is voor 10 stuks.

Bereidingstijd; 2 uur

Benodigdheden;
Handje vol peterselie
200 gr Turkse witte kaas
200 ml lauw water
320 gr bloem
1 zakje droge gist (7 gr)
1 theelepel zout
1 toetjes lepel suiker
Boter voor de pan in te vetten.

Bereiding;
Meng de bloem, suiker, zout en gist door elkaar voeg het water toe. Kneed het geheel goed door tot het niet meer blijft plakken aan de vingers en het deeg een samenhangend geheel is. Zet het deeg nu een half uurtje afgedekt weg dat het kan rijzen.
Snij ondertussen de peterselie fijn, prak de kaas fijn in een kom en meng de peterselie erdoorheen.

Verdeel het gerezen deeg in 10 bolletjes ze zullen ongeveer de grote hebben van een mandarijn. Laat de bolletjes afgedekt liggen zodat ze niet uitdrogen. Rol nu een bolletje uit tot een dunne ronde lap, het deeg dient heel erg dun gerold te worden. Bestrooi de helft va het deeg met kaas en zorg dat de randen vrij blijven. Vouw het deeg dicht en rol de randjes om en druk deze volgens plat, zo kan er geen kaas uit lopen.

Vet een pan in en leg de gözleme in de pan, laat de onderkant mooi lichtbruin kleuren en draai hem volgens om. Bak zo alle gözlemes in de pan, druk ze met het omdraaien een beetje plat zodat de lucht eruit gaat en de onderkant en bovenkant een gelijke mooie lichtbruine kleur krijgen. Zorg er voor dat de pan goed ingevet blijft.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: