woensdag 5 februari 2014

Recept; Sıgara böreği

Dit recept is erg lekker als tussendoortje of als bijgerecht bij het avond eten. Het is erg makkelijk te maken.

Dit recept is voor  4- 6 personen.

Benodigdheden;
Half bosje peterselie
Rode peper poeder na smaak
24 driehoekige yufka vellen (Filodeeg)
250 gram Turkse kaas
2x eigeel
1 liter zonnebloemolie

Bereiding;
Stamp de kaas in kleine brokjes, snijd de peterselie in kleine stukjes, voeg deze vervolgens toe bij de kaas, meng het geheel goed door elkaar. Voeg vervolgens de rode peper toe bij de kaas en meng het geel nogmaals met een vork.
Pak een vel deeg en smeer alle randen in met eigeel, leg vervolgens aan de boven rand wat kaas. Vouw de zijkant van het deeg naar binnen toe zodat het net een beetje over de hoeken van de kaas valt, rol vervolgens het deeg tot een vorm van een sigaar. Als deze bijna helemaal opgerold is smeert u de punt in met eigeel en plakt u het geheel dicht. Voeg een laagje zonnebloemolie toe in een pan, ongeveer 1cm diep, en bak hier de sigaren in goud/bruin.
U kunt ze nu meteen eten. Ook koud zijn ze erg lekker om te eten.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: