dinsdag 21 januari 2014

Recept; Appel crumble


Heerlijke appel crumble, erg lekker als u snel iets lekkers en speciaals op tafel wilt zetten als u bezoek krijgt, of als u gewoon lekker wilt snoepen.
Dit recept is voor 8 - 10 personen.

Benodigdheden;
600 gram appels
250 gram suiker
200 gram bloem
125 gram boter
kaneel na smaak
1 ei

Bereiding;
Schil de appels en snij deze in kleine stukjes, doe deze in een grote bak en doe hier 175 gram suiker en een schep kaneel bij en meng het geheel goed door elkaar.
Doe de bloem boter, 1 ei en de resterende suiker in een kom en meng alles door elkaar totdat het een kruimelig beslag wordt.
Doe nu de appels in een overschaal en strooi hier het kruimelig beslag overheen.
Verwarm de oven voor op 170 graden, zet de ovenschaal in de oven en het geheel is klaar als de bovenkant van het beslag goudbruin is. Het verschilt per over hoelang het geheel in de oven moet.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: