woensdag 15 januari 2014

Recept; Patates mücveri (gebakken aardappelkoekjes)

Vandaag nog een nieuw recept uitgeprobeerd en ook dit gerecht was erg lekker.
Aardappelkoekjes met ui en peterselie.

Dit recept is voor 2 personen

Bereidingstijd;
20 minuten
2 uur wachten
30 minuten bakken

Benodigdheden;
1 ei
1 ui
4 aardappels middel groot
2 eetlepels bloem
1,5 theelepel bakpoeder
2 theelepels zout
Handje verse peterselie
Zonnebloemolie



Bereiding;
Schil de aardappels, rasp ze en laat ze even uitleggen in een zeef.
Snij de ui en peterselie in kleine stukjes.
Meng vervolgens alle ingrediënten in een kom, en zet het voor 2 uur in de koelkast zodat het geheel koud kan worden. Als het mengsel uit de koelkast mag, giet u het overtollige vocht uit de kom.

Giet een laagje zonnebloemolie van ongeveer 2cm in een pan en verhit deze op een middel hoog vuur. Schep als de zonnebloemolie warm is een flinke lepel van het mengsel in de pan en druk deze een beetje plat zodat het een koekje wordt, deze bakt u nu aan beide kanten goudbruin.
Als de koekjes klaar zijn laat u ze uitlekken op een vel keukenpapier.

Eet smakelijk! Afiyet olsun!

Geen opmerkingen: