Dit gerecht is voor 2 personen.
Benodigdheden;
2 eetlepel zonnebloemolie
2 eetlepel gerst vermicelli (verkrijgbaar bij turkse mini market)
1 beker jasmijn rijst
1 theelepel zout
1 beker water
Bereiding;
Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en laat deze warm worden, als de zonnebloemolie warm is doe je de gerst vermicelli erbij, bak deze wat donkerder van kleur. Als de gerst vermicelli verkleurd is voegt u de jasmijn rijst toe en roert u het geheel even door elkaar, voeg vervolgens het water bij het geheel. Nu zal de rijst onderwater liggen. Voeg de zout toe en roer nog een keer door de pan, det nu het vuur op een laag pitje en doe de deksel op de pan, laat het geheel nu voor zo'n 20 minuten staan. Na 20 minuten zult u merken dat het water opgenomen is door de rijst. Het gerecht is nu klaar om geserveerd te worden.
Eet smakelijk! Afiyet olsun!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten